billow926-qGK-utnnhWY-unsplash_2.jpg

Saker att göra på Stadslabbet

För att hålla dig uppdaterad följ oss på Facebook och Instagram!

  • Facebook
  • Instagram
P1090971_web_2.jpg

Schack

Gnugga geniknölarna riktigt ordentligt och utmana dina vänner i ett parti schack! Schack är ett av de äldsta och mest spridda spelen i världen. Det har troligen sitt ursprung i Indien på 500-talet och nådde Europa via Persien och Arabvärlden. Namnet "schack" härstammar från det persiska ordet shah, som betyder "kung" Målet för spelet är att angripa (”schacka”) motståndarens kung på ett sådant sätt att kungen inte längre har några regelrätta drag till sitt förfogande. Kungen är då schackmatt.

 

 

Boulebanan

Utmana vännerna i ett parti boule! Det klassiska spelet som inbjuder till umgänge och spänning. I september öppnade Stadslabbets sprillans nya bana i full storlek. Här finns även klot att låna hos restaurang Falafel House, så det är bara att rulla in!

Regler
Boule går ut på att kasta klot så nära den lilla bollen ”lillen” som möjligt. Först kastas lillen ut mellan 6-10 meter. Laget som kastat ut den kastar sen ett klot och sedan är det nästa lags tur. Det lag som hamnar längst ifrån lillen fortsätter att kasta ända tills de får ett klot som ligger närmast. Om ett klot slår i väggen är det ”dött” och räknas inte in i den pågående omgången.När sen alla klot är kastade, får laget närmast lillen ett poäng för varje klot som ligger närmre än motståndarlagets bästa. Bara ett lag får poäng i varje omgång. Och det är vinnarna som får kasta ut lillen i nästa omgång. Först till 13 poäng vinner.

boulebanan2.jpg

Utehäng

Egentid, familjehäng eller kompisgäng? I vår stadsoas finns plats för alla. Här är lugnt och skönt. Inga bilar som brusar, frustar och stör. Ta en kaffe, sjunk ner i våra sköna bänkar och njut.

ute2.jpg

Brädspel

Alla känner vi nog någon som älskar ett långt, hjärnvrickande parti. På baksidan av Matverkstan finns de ständigt populära spelen att låna – och ett schackbräde i jätteformat! När tankeverkstaden går på högvarv är det skönt med en timeout för att njuta av en kall dryck. Sedan går ni in i hetluften igen!

bradspel.jpg
20201207_Traktorgaraget-1.jpg

Traktorgaraget

Vad skulle du vilja fanns här?

Skicka in dina idéer och labba fram förslag med oss!


 

foote_BG.jpg
Stadslabbet_Svart_2.png
  • Facebook
  • Instagram
Corem.png